середу, 21 грудня 2016 р.

Міжнародний день допомоги бідним

19 грудня весь світ відзначає «Міжнародний день допомоги бідним». Хоча люди, які домоглися в цьому світі відмінних результатів і стали процвітаючими, багатими або хоча б заможними, дотримуються тієї точки зору, що жебракам не потрібно допомагати. Необхідно створювати такі умови життя, щоб виникало бажання допомогти собі самостійно.
Невтішні дані статистики говорять про те, що чверть населення земної кулі живе за межею бідності. Це приблизно 1,5 мільярда чоловік. При цьому майже половина населення земної кулі живе в день менше, ніж на 2 долари, а 1,2 млрд. менше, ніж на 1 долар США.
Як зазначає ООН, бідність - це «стан тривалої вимушеної відсутності необхідних ресурсів для забезпечення задовільного способу життя». При чому під необхідними ресурсами розуміється не тільки їжа і дах, а ще й робота, можливість отримувати доступ до освіти і охорони здоров'я.
Можна з упевненістю сказати, що поки кожен не захоче щось змінити у своєму житті, ніякі міжнародні гранти і проекти не допоможуть розібратися з проблемою жебракування. Звичайно, багато що залежить від умов, в яких живе людина. Але більше залежить від самої людини і бажання боротися за своє місце під сонцем. Напевно, це той випадок, коли вираз «допоможи собі сам» доречний як ніколи.

Немає коментарів:

Дописати коментар