понеділок, 10 квітня 2017 р.

«Дружба єднає щирі серця»


Здавна дружба вважалась високою людською цінністю. Друзі - найголовніші люди в житті кожної людини. До них ми приходимо зі своїми перемогами і поразками, радощами і прикрощами, це ті люди, які підтримають в будь-якій ситуації і зможуть протягнути руку допомоги.
З метою розкриття значення дружби в житті людини, навчання дітей правильно вибирати друзів, спілкуватись і товаришувати, а також виховувати почуття дружби, з учнями 4 класу було проведено заняття з теми «Дружба єднає щирі серця»
Мета заняття: розширити і поглибити поняття дружби і товаришування; виховувати в учнів звичку уважно ставитися до товаришів; вміння бачити хиби у своїй поведінці й виправляти їх; сприяти створенню дружнього дитячого колективу, виховувати чемне ставлення учнів одне до одного.
Структура заняття: вступ, основна частина, завершення.
Дружба не може бути міцною, якщо в ній немає місця чесності, взаємоповазі, принциповості. Друг завжди допоможе в біді, захистить, підтримає, але він же перший скаже прямо про недоліки, запропонує їх виправити.
Товариськість, дружба — важливі показники вихованості учнів. Взаємоповага, чуйність, ввічливість — неодмінні ознаки дружного класу. Неприпустимі в класі образливі прізвиська, непристойні жарти, неповага до дівчат, грубість у взаєминах. Дружбу легко можна зруйнувати грубими, недоречними жартами. «А чи міцна дружба у нашому колективі?»
Вправа «Правда навпаки»
Перед вами незвичайні вислови. Щоб перетворити їх на приказки та прислів'я, учні мають дібрати до кожного слово з протилежним змістом.
1. Ворога ховай, а заховаєш — покинь. (Друга шукай, а знайєш—бережи.)
2. Вороги забуваються у радості. (Друзі пізнаються у біді.)
3. Новий ворог гірший за двох старих. (Старий друг кращий за двох нових.)
4. Не скажу тобі, хто мій ворог,— ти не скажеш, хто я. (Скажи мені, хто твій друг, — я скажу, хто ти.)
Вправа«Конституція дружби».
До складання законів дружби запрошуються всі бажаючі із числа глядачів. Завдання командам — за дві хвилини придумати як найбільше добрих законів дружби, за якими мають жити люди. Найважливіші закони записують на дошці.
Орієнтовний список законів:
— завжди прислухатися одне до одного;
— не брехати одне одному;
— не кривдити та не обзивати одне одного;
— завжди підтримувати одне одного;
— не залишати одне одного в біді;
— завжди чинити по справедливості;
— завжди поступатися одне одному;
— допомагати одне одному.
Кожен закон має бути скріплений печаткою – вашими підписами.
Нехай любов, добро і дружба єднає наші серця, а розум та мудрість веде в майбуття.


 





 

Немає коментарів:

Дописати коментар