понеділок, 10 квітня 2017 р.

Заняття « Жити – це здорово »


Мета: згуртування  та налаштування на ефективну взаємодію, формування комунікативних навичок та вміння знаходити вихід із складних ситуацій.
Структура заняття: вступ, розминка, основна частина, завершення.
На початку заняття була використана вправа «Привітання», учасники віталися один з одним  так, щоб жодного разу не повторитися. Дана вправа дала можливість налаштувати учнів на подальшу доброзичливу роботу.
В основній частині була використана вправа « Дерево».  На стікерах-листочках учні писали свої очікування від даного заняття. 
Вправа-розминка «Дещо про себе» - направлена на самопізнання, формування навичок спілкування та почуття оптимізму. Учні записували риси, які притаманні  саме їм та відповідали на запитання «Хто я?» Ця вправа відкрила кожного учня по-новому, дала можливість подивитися один на одного та відкрити сильні сторони. 
Вправа «Цінності» - був запропонований перелік цінностей, які приносять людям щастя, а учні повинні були їх розташувати в порядку значимості. При завершенні вправи дійшли до висновку, що найбільша цінність людини - це ЖИТТЯ! 
Наприкінці заняття використана вправа «Життя – це…»: завдання полягало у визначенні позитивних і негативних моментів життя. Учні озвучили більше позитивних моментів , ніж негативних. Школярі зробили висновок, що життя людині дається один раз.

Отже, цінуйте життя і пам’ятайте: «Жити – це чудово!»





Немає коментарів:

Дописати коментар